Pitali smo TKV

Image

Danas kada se priča o street artistima Beograda, TKV je ime koje se najčešće prvo izdvoji, tvoji radovi su postali prepoznatljivi i svako ko prolazi beograsdskim ulicama barem jednom ih je primetio. Kada si počela da se baviš street artom i kako je izgledao tvoj, tako reći, proboj na street atrt sceni?

Street artom sam počela da se bavim 2004. Godine. Tada nisam  razmisljala o tome da će to neko primetiti ,niti sam pokušala da to imenujem, već  sam  to radila  isključivo  da bih se zabavila i istraživala grad. Nisam čak to ni nazivala street art ili graffiti nego je sve spontano  preraslo u konkretan rad.To mi je jedan od najlepših perioda u radu.

Image

Kako bi ukratko opisala svoj stil, po čemu se izdvajaš od drugih street artista?

Kada biram motive za svoje radove,polazim od nekakve osnovne emocije koju imam u tom trenutku i onda je razvijam dalje u ideju i pretvaram je u smibole. Možda je baš to ono što konstruiše moj stil takav kakav jeste, manje ili više prepoznatljiv publici. Nekada je to za mene samo artikulacija nekog trenutka koji je bitan.

pcpi-tkv02

Kako vidiš street art scenu u Beogradu? Da li poseduje kvalitet i da li je taj kvalitet prepoznat od strane javnosti sa jedne, i gradske uprave sa druge strane?

Scena je mala, ali postoji i to je najbitnije. Grafitti kultura je sada već širom sveta prepoznata  od strane i publike i institucija.Tako je i kod nas samo na manjoj skali. Deo svega toga će uvek biti ilegala i tako i treba da bude.

 Image

Imaš izlagačko iskustvo iza sebe. Koje je tvoje mišljenje po pitanju paradoksa koji mnogi navode, a to je izlaganje ulične umetnosti u galerijskom prostoru? Da li je street art namenjen isključivo ulici?

Izlagala sam mnogo puta i to za mene ne predstavlja nikakav problem dokle god je centar mog rada  u javnom prostoru. Street art može da se prikaže na različlite načine u galerijkom prostoru, a da ne izgubi smisao u tom procesu. Samo treba biti kreativan.

Image

Nedavno si bila angažovana na projektu Nelt kompanije, prilikom oslikavanja zidova njenih skladišta u Dobanovcima. Oslikala si mural na zidu pozamašnih dimenzija (10x12m), da li je to bio izazov za tebe, i kakva su tvoja iskustva uopšte o projektu?

 Volim takve izazove zato što onda pomeram svoje granice. Uživala sam radeći mural i jako sam zahvalna na toj prilici. Jako sam zadovoljna finalnim  izgledom zida i mislim da bi takvih projekata trebalo da bude više.

Image

 U kom pravcu bi volela da se tvoja karijra dalje razvija? Kakvi su ti planovi za naredni period?

Dobra stvar u vezi moje karijere je što sad već imam dosta i komercijalnog posla koji mi omogućava da živim i razvijam dalje svoj rad. Volela bih da ono što radim podignem na još viši nivo i time  možda omogućim još nekome da stvara. Takodje  kreativni razvoj mog rada mi je bitan, razvijanje  samih ideja i motiva koji komuniciraju. To je srce cele priče i taj deo treba najviše  negovati.

Image

Ostavite komentar

Objavljeno pod Intervju

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s